Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Reorganisaties en massaontslagen, alle belangen in de praktijk

Datum
donderdag 18 mei 2017
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft de afgelopen jaren een flink aantal reorganisaties en massaontslagen te verwerken gehad. Ook als jurist zul je in de praktijk veel met dit onderwerp te maken krijgen. Het congres dat de arbeidsrechtelijk studievereniging Sine Labore Nihil dit jaar op 18 mei organiseert, biedt dan ook de uitgelezen kans om je een dag lang in dit onderwerp te verdiepen.

Gedurende deze dag zal het onderwerp van zoveel mogelijk kanten belicht worden. De bestuursvoorzitter van Achmea legt uit waarom een bedrijf de keuze maakt om te reorganiseren en welk proces daaraan vooraf gaat. Ook vertellen advocaten wat het verschil is tussen het bijstaan van een werkgever en werknemer. Daarnaast is er bij massaontslagen natuurlijk ook een belangrijke rol weggelegd voor de vakbonden, het UWV en de rechter. Zij zullen je precies uitleggen welke afwegingen en keuzes zij maken bij grote reorganisaties.

De dag zal worden ingedeeld in een plenair gedeelte en deel waarin workshops naar keuze kunnen worden gevolgd. Vervolgens wordt het inhoudelijke gedeelte afgesloten met een interactieve quiz. Hier maak je kans op één van de twee reischeques ter waarde van €100,-! We sluiten het congres af met een netwerkborrel waar naast de sprekers die lezingen en de workshops verzorgen ook andere advocatenkantoren aanwezig zijn: de ideale gelegenheid om nog verder in gesprek te gaan met de sprekers of je netwerk te vergroten!

Aanmelden

Programma

10:30 – Inloop

11:00 – Opening in samenwerking met dagvoorzitter M. Bamberg

11:30 – Plenaire lezing door:

  • mr. F.B.J. Grapperhaus (Senior partner Allen en Overy)
  • T. Ridder (advocaat Kennedy van De Laan)
  • W. Van Duin (bestuursvoorzitter en CEO Achmea)

13:00 – Lunch 

14:00 – Workshopronde 1 keuze uit: 

  • Stibbe door mr. Zwemmer en mr. Wiewel
  • L&A advocaten door mr. Francken- van der Ven en mr. De Jong
  • FNV door vakbondsbestuurder en een beleidsjurist

15:00 – Workshopronde 2 keuze uit:

  • UWV door mr. Kouwenhoven
  • Gerechtshof Amsterdam verzorgt door Prof. mr. Boot
  • Sprengers door mr. Sprengers

16:15 – Afsluitende lezing met interactieve virtuele quiz en maak kans op een reischeque van €100,- !     

17:15 – Netwerkborrel met toonaangevende kantoren en werkgevers

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.