Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | HSVL Symposium

Oorlog in Indië? De controverse rondom het Nederlandse optreden in de dekolonisatie van Nederlands-Indië (1945-1949)

Datum
woensdag 3 mei 2017
Tijd
Locatie
Hortus Botanicus
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Oranjerie

De Historische Studievereniging Leiden (HSVL) organiseert op woensdag 3 mei een symposium met de titel 'Oorlog in Indië? De controverse rondom het Nederlandse optreden in de dekolonisatie van Nederlands-Indië (1945-1949)'.

In de prachtige Oranjerie van de Hortus Botanicus ontvangen wij Louis Zweers, die de avond opent met een analyse van gecensureerd en ongecensureerd beeldmateriaal gemaakt tijdens de strijd om dekolonisatie. Hierna krijgt Rémy Limpach het woord, en hij zal ons vertellen over de bevindingen die hij opschreef in zijn spraakmakende boek 'De brandende kampongs van Generaal Spoor'. De afsluitende lezing is van Harry Poeze van het KITLV. Hij zal ingaan op het geweld van Indonesische zijde. Het belooft een interessante avond te worden waarop meerdere kanten van dit beladen onderwerp belicht zullen worden.

Het symposium is vol. U kunt zich niet meer aanmelden. Meer informatie is te verkrijgen via: symposiumcommissie.hsvl@gmail.com

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.