Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Kunstmatige aanraking

Datum
maandag 22 mei 2017
Tijd
Locatie
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Zaal
Kleine Zaal

Affectieve technologie

Een geliefde aanraken op afstand, knuffelen met een aaibare robot tegen eenzaamheid of realistische robomantische sex. Intieme technologie maakt een opmars in ons (liefdes)leven en speelt met ons huidige idee van menselijke intimiteit. Grensoverschrijdende technologie die werkt met sensoren, robots, data en bluetooth lijkt de toekomst. Tijd om te kijken hoe digitale aanrakingen real life communicatie kunnen 'vervangen' of versterken. Kan innovatieve technologie zintuigelijke uitingen van affectie, zoals een aai over de bol, een goedkeurende blik of een zoen, reproduceren? En hoe verandert het ons idee van intimiteit, afstand en intermenselijke relaties?

Pakhuis De Zwijger te Amsterdam

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.