Hazelhoff Guest Lecture: Regulating Shadow Banking - China's Perspective

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Lorentzzaal (A1.44)

Op woensdag 24 mei 2017 verzorgt professor Shen Wei, hoogleraar aan Shandong University School of Law, de veertiende Hazelhoff Guest Lecture. Professor Shen Wei zal ingaan op de regulering van het schaduwbankwezen vanuit een Chinees perspectief.

Shaduwbankieren

Schaduwbankieren is een term die wordt gebruikt voor financiering die buiten het reguliere bankentoezicht valt, bijvoorbeeld door hedge funds en geldmarktfondsen. China heeft een enorm schaduwbankwezen: ongeveer een derde van de gehele Chinese kredietmarkt valt niet onder regulier toezicht. Professor Shen Wei zal in zijn lezing aandacht besteden aan de groei en risico’s van deze sector en de reactie van de Chinese toezichthouders en beleidsmakers.

Shen Wei

Professor Shen Wei is hoogleraar en tevens decaan van de Shandong University Law School en hoogleraar aan New York University School of Law. Hij is tevens associate member van de International Academy of Comparative Law (Académie international de droit comparé), lid van het Moody's China Academic Advisory Panel, en lid van de Financial Markets Law Committee of G20 Steering Group. Hij heeft een PhD behaald aan de London School of Economics and Political Science. Zijn boek Shadow Banking in China. Risk, Regulation and Policy is onlangs gepubliceerd.

Hazelhoff Centre for Financial Law

De Hazelhoff Guest Lectures worden georganiseerd door het Hazelhoff Centre for Financial Law. Het Hazelhoff Centre for Financial Law verzorgt academisch onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van financieel recht.

Eerdere Hazelhoff Guest Lectures werden verzorgd door Jan Kees de Jager, voormalig Minister van Financiën, Rutger Schimmelpenninck en Ben Knüppe, curatoren in het faillissement van DSB Bank, Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank (DNB), Rutsel Martha, voormalig Minister van Justitie van de Nederlandse Antillen, Don Scott De Amicis, voormalig Vice President en General Counsel van de Overseas Private Investment Corporation (OPIC), Joanne Kellermann, bestuurslid Single Resolution Board, Wim Mijs, Chief Executive van de Europese Bankenfederatie (EBF) en Steven L. Schwarcz, Stanley A. Star Professor of Law & Business aan Duke University.

Datum:          woensdag 24 mei 2017
Tijd:               15.30-17.00u met aansluitend een borrel
Locatie:         Lorentzzaal (A1.44) | Kamerlingh Onnes Gebouw

Deze lezing wordt gesponsord door het Leids Universitair Fonds/Van Beuningen.