Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Twee foto exposities van Nederlands werk

Datum
woensdag 31 mei 2017 - donderdag 31 augustus 2017
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
Restaurant, overloop 1e etage
Fotograaf: Cor de Feber

'Natuur en Landschap'

Deze expositie van amateurfotograaf Cor de Feber uit Oegstgeest toont een 20-tal natuurfoto’s uit Nederland en Schotland. Foto’s van dieren en landschappen, maar ook (macro-) fotografie en met een abstracte uitstraling. Cor is lid van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging en van de Fotobond en wordt door de club activiteiten en mentoraten Fotobond extra geïnspireerd.

Cor fotografeert allerlei onderwerpen. Mensen, dieren, objecten, alles wat een mooie compositie en/of verhaal kan opleveren. Zijn voorkeur is steeds vaker de macro fotografie. 

Meer informatie en reacties

Neem contact op met Cor de Feber (06 21502904 of via de mail:c.defeber@ziggo.nl).

Blackrock Diving Board (Joost Wensveen)

'Het beste van de LAVF'

De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) is vooral bekend om haar Leidse documentaire series en reportages, maar ook in andere genres wordt er begenadigd gefotografeerd. Op uitnodiging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen toont de LAFV een keur van haar meer kunstzinnige werk. Te zien zijn 20 foto’s van evenzoveel fotografen, in de genres portret, natuur, architectuur en ‘fine art’ die de afgelopen jaren zijn geselecteerd voor wedstrijden van de landelijke Fotobond.

Het gaat daarmee om de actuele topfoto’s van de club. Veel beelden zijn gebaseerd op een vooraf bepaald idee van de fotograaf, of gemaakt met een speciale fotografische techniek. Dit werk scoort vaak goed bij wedstrijden, maar blijft verder vaak ‘binnen de club’.

Meer informatie en reacties

Neem contact op met LAVF

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.