Alumni-activiteit | met studenten en medewerkers

Eerste Leidse Oudheid Netwerkbijeenkomst

9 mei 2017
Lipsius
Cleveringaplaats 1
Leiden

Het is 2017 en volop voorjaar, een goed moment voor een eerste Leidse Oudheid Netwerkbijeenkomst.

U heeft aan de Universiteit Leiden gestudeerd, recent of al langer geleden.  Inmiddels is er veel gebeurd en veranderd. Maar wij geven onveranderd les over talen en culturen van de Oude Wereld en doen nog steeds onderzoek naar oude talen en schriften, cultuurhistorische onderwerpen en materiële cultuur. Naast dit bericht leest u meer over recent werk van enkele van onze onderzoekers.

Het doel van deze Leidse Oudheid Netwerkbijeenkomst is om studenten, alumni en docenten bij elkaar te brengen om kennis en ervaringen uit te wisselen en oude contacten weer aan te halen.

We starten met een lezing door Prof.dr. Caroline Waerzeggers. Vervolgens vertellen vier alumni hoe zij tot hun huidige baan zijn gekomen en we sluiten af met een speeddate. Tijdens het speeddaten kunt u met de huidige studenten in gesprek gaan om hen te inspireren en een beeld te geven van de mogelijkheden na de studie.

De avond sluiten we af met een borrel waar u de gelegenheid heeft om bij te praten met studiegenoten, staf en huidige studenten.

16.45-17.00 uur Ontvangst
17.00-17.10 uur Welkom en opening door Prof.dr. Jürgen Zangenberg
17.10-17.30 uur Lezing 'Spijkerschrift en wereldgeschiedenis: een nieuw onderzoeksproject over het ontstaan van het Perzische rijk' door Prof.dr. Caroline Waerzeggers
17.30-17.40 uur Pauze
17.40-18.20 uur Beroepservaringen van vijf alumni: Nicky van de Beek, Liesbeth Versluis, Vincent Oeters, Benjamin Suchard en Wubby Luyendijk.
18.30-19.00 uur Speeddaten
19.00 uur Borrel Voor een hapje wordt gezorgd

Meer info en aanmelden

Datum en Tijd Dinsdag 9 mei 2017; 16.45 – 20.00u
Locatie Matthias de Vrieshof, Leiden
Voor wie Alumni van de opleidingen Griekse en Latijnse taal en cultuur, Oude culturen van de mediterrane wereld, Egyptische taal en cultuur, Talen en culturen van Mesopotamië en Anatolië, Hebreeuwse en Aramese talen en culturen, Hebreeuwse en joodse studies, MA en ResMA Classics and Ancient Civilizations.
Aanmelden tot uiterlijk 24 april a.s. via e-mail: osz-oa-vrieshof@hum.leidenuniv.nl
Na aanmelding ontvangt u het volledige programma van ons.