Festival

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Op zaterdag 20 mei 2017 is het Dag van de Architectuur in Den Haag. Liefhebbers van architectuur kunnen de hele dag mee met rondleidingen in Wijnhaven en andere interessante locaties in de stad.

Wijnhaven is op zaterdag het middelpunt van de Haagse editie. De architect van het nieuwe Wijnhaven is Leon Thier, hij zal samen met architect Jeroen Geurst het programma starten met een lezing. Daarna opent wethouder Joris Wijsmuller de dag op een feestelijke manier. Bezoekers kunnen de hele dag terecht in Wijnhaven voor inloop-lezingen, rondleidingen en workshops.

Wijnhaven terras
Het terras van Wijnhaven

Thema Grenzeloze kennisstad

Den Haag transformeert in hoog tempo van ambtenarenstad naar bruisende kennisstad. Het thema ‘Grenzeloze kennisstad’ is aanleiding voor een paar speciale stadswandelingen en rondleidingen door bijzondere gebouwen, zoals Plein 23 – de andere kant van de Tweede Kamer, Bibliotheek en Academie Vredespaleis, UrbanFarmers, Topzeilcentrum en de Bazaar of Ideas. Kijk voor het hele programma op de website van Dag van de Architectuur Den Haag.

Programma Wijnhaven

Het programma wordt feestelijk geopend in Wijnhaven. Je kunt je aanmelden voor een rondleiding, workshop of aanschuiven bij de inlooplezingen op de Spaanse Trappen.

10.00 - Key note-lezing Jeroen Geurst (Geurst & Schulze architecten) en Leon Thier (Studio Leon Thier).

10.30 - Feestelijke opening 15e Dag van de Architectuur Den Haag door wethouder Joris Wijsmuller.

10.00 tot 14.oo - Inloop-lezingen ‘Van Ambtenarenstad naar Kennisstad’ op de Spaanse trappen.

12.40 uur - Inloop-lezing van Miriam van de Kamp, Gemeente Zoetermeer, voorheen Centre for Modern Urban Studies Universiteit Leiden.

11.00 - 16.00 - Rondleidingen door de vestiging Wijnhaven, Campus Den Haag. Aanmelden bij de informatiebalie.

11.00 - 16.00 - Workshops.

14.30 - Prijsuitreiking fotowedstrijd voor jongeren.

Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. In juni worden in het hele land evenementen en rondleidingen georganiseerd.

Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. De Dag van de Architectuur is oorspronkelijk een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en in Den Haag wordt het programma samengesteld door de Stichting Dag van de Architectuur Den Haag.

Dag van de Architectuur Den Haag