Congres/symposium

Onroerend goed transacties in een veranderende juridische omgeving

19 mei 2017
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Klein Auditorium

Op vrijdag 19 mei 2017 vindt in het Leidse Academiegebouw een congres plaats over een actueel civielrechtelijk onderwerp: Onroerend-goed-transacties in een veranderende juridische omgeving.

Alles is in beweging en dat geldt ook voor het recht, zeker ook voor het recht ten aanzien van onroerende zaken. Op dit congres staat niet centraal de vraag of de huidige wettelijke regelingen rondom onroerend goed in hun huidige vorm steeds wenselijk en noodzakelijk zijn, maar wordt uitgegaan van de bestaande of toekomstige wettelijke regelingen en de vraag gesteld hoe men daar bij onroerend goedtransacties mee moet omgaan.

Welke vragen rijzen er ten gevolge van bestaande of toekomstige wettelijke regelingen. Hoe moet er met die regelingen in overeenkomsten rekening worden gehouden? Zowel het Europese recht als het – toekomstige – bestuursrecht hebben aanzienlijke gevolgen voor onroerend goedtransacties. Hetzelfde geldt voor (toekomstige) ontwikkelingen op het gebied van digitaliteit, vernieuwing van het appartementsrecht, de Vormerkung en de algemene voorwaardenproblematiek.

Al deze ontwikkelingen en hun gevolgen voor de vormgeving van onroerend goedtransacties zullen aan bod komen.

Dagvoorzitter: Prof.mr. Jac. Hijma, hoogleraar Instituut voor Privaatrecht, Universiteit Leiden, tevens raadsheer-plv in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Sprekers: Prof.mr. C.G. Breedveld-de Voogd, W.A. Ekkelkamp, Prof.mr. W.G. Huijgen, Prof.dr. V. Mak M.jur, Prof.mr. H.D. Ploeger, Prof.mr. J. Struiksma en Prof.mr.dr. M.H. Wissink.

Voor het programma en inschrijving zie de website van Leiden Law School Conferences.

Congres