Debat | Boekpresentatie

Boekpresentatie ‘Beïnvloeding in Nederland en Europa’

7 juni 2017

Wijnhaven: Klein Auditorium 202

Op woensdag 7 juni bieden de BVPA en Centre for Professional Learning een exclusieve prelaunch aan van het boek ‘Beïnvloeding in Nederland en Europa’ door Rinus van Schendelen met een debat tussen auteur, panel en zaal.

‘Emeritus hoogleraar politicologie Rinus van Schendelen is expert op het gebied van public affairs in de EU en is ruim 45 jaar actief in zowel de wetenschap als in advisering. Hij is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Bureau Brussels en is vaste spreker bij de leergang Public Affairs bij het Centre for Professional Learning.’

Moderator van de middag:
Kevin Zuidhof (directeur van IvCB Public Affairs & Stakeholdermanagement en affiliate partner van FTI Consulting, voormalig voorzitter BVPA).

Sprekerspanel:
Jaap Jelle Feenstra (voorzitter BVPA en Public Affairs Officer bij het Havenbedrijf Rotterdam)
Arco Timmermans (Bijzonder hoogleraar PA aan Faculteit Governance & Global Affairs)
Bettina Tammes (Director Government Affairs van Thales Nederland)
Wytske de Pater (Engagement Expert & Belangenbehartiger ANWB, kandidaat TK-lid voor CDA)

1ste deel: Over het boek:
Beïnvloeding gaat vaker op een domme dan op een intelligente manier: weinig doordacht en met negatieve gevolgen voor de belangengroep en derden, ook burgers. Rinus van Schendelen laat aan de hand van talrijke praktische voorbeelden zien dat intelligent beïnvloeden positieve effecten voor velen heeft op de korte en lange termijn. Met een blik achter de schermen van zijn advieswerk beschrijft Van Schendelen de praktijken, achtergronden en uitkomsten van politieke en maatschappelijke beïnvloeding in Nederland, in de EU en vice versa.

2e deel: EXTRA NIEUWS: intensievere kennisalliantie tussen BVPA en Centre for Professional Learning.

AANMELDEN:
Aanmelding kost inclusief boek € 10,--*  en kan door hier te klikken en vervolgens op de knop 'bestellen' te klikken.

Na betaling volgt een persoonlijk bevestigingsbericht, dat recht geeft op het boek bij binnenkomst.
* Weblink vermeld bij knop bestellen € 8,50, maar totaal bedrag bezoek symposium incl. boek bedraagt € 10,--