Bias interrupters: A new model to level the playing field for women

• Joan C. Williams
12 mei 2017
Kamerlingh Onnes Building
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A0.51

Op vrijdag 12 mei verzorgt hoogleraar Joan Williams een lezing over “Bias interrupters: A new model to level the playing field for women”.

Het bevorderen van de inclusiviteit en diversiteit is een belangrijke doelstelling binnen de universiteit en de faculteit. Professor Williams presenteert haar onderzoek over de vier specifieke soorten gendervooroordelen op de hedendaagse werkvloer. Vervolgens bespreekt ze de strategieën die ingezet kunnen worden door vrouwen maar ook door instellingen (zoals o.a. het inzetten van “bias interrupters”) om de werkvloer meer inclusief te maken.

Joan Williams, die momenteel Guest Professor is aan Leiden Law School, is een Distinguished Professor of Law en oprichter van het “Center for WorkLife Law”aan UC Hastings College of the Law. Ze heeft vele prijzen toegekend gekregen met betrekking tot haar werk over kwesties in verband met de positie van vrouwen op de werkplek.

Voor meer informatie over deze lezing en de spreker kunt u terecht op de Engelstalige website.