Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Basisopleiding

Basis Opleiding Trust Officer

Datum
29 mei 2017
Tijd
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

De basisopleiding is bedoeld voor trust officers met één of twee jaar ervaring.

De deelnemers kunnen een juridische achtergrond hebben, een fiscale achtergrond of een financiële achtergrond. Het liefst op academisch of HBO niveau. 
De opleiding biedt in vier bijeenkomsten van vijf uur een overzicht van alle belangrijke juridische, fiscale en compliance-regelgeving waar een medewerker van een trustkantoor kennis van dient te hebben.

Het doel van deze basisopleiding is om de medewerker van het trustkantoor een goed inzicht te geven in de belangrijkste werkzaamheden van een trustkantoor en de regelgeving die van toepassing is. Na de opleiding en de toets (MPC) heeft de deelnemer een goed beeld van de werkzaamheden binnen een trustkantoor en de taak van het trustkantoor binnen de geldende wet- en regelgeving.

De opleiding is een goede voorbereiding voor de Master Opleiding Trust Officer (MOTO). Deze MOTO opleiding wordt in het najaar van 2017 aangeboden door het Juridisch PAO.

Opzet van deze basisopleiding:

- Vier bijeenkomsten van 5 uur
- Afsluitende multiple choice toets
- Nadruk op kennisoverdracht en het geven van een overzicht van problematiek Legal/Tax/Compliance
- Elke week bespreking van een casus en huiswerk.
- Onderwerpen op gebied van Legal, Taks en Compliance worden integraal behandeld en er worden constant relaties gelegd tussen deze gebieden

Basis Opleiding Trust Officer (BOTO)