Congres/symposium

Adat law 100 years on: towards a new interpretation?

22 mei 2017 - 24 mei 2017
Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden

Van 22 - 24 mei organiseert het Van Vollenhoven Instituut de conferentie ‘Adat Law 100 years on: Towards a new interpretation?’. De conferentie is onderdeel van het 'Asia Year' van de Universiteit Leiden. In 2017 is het bovendien exact honderd jaar geleden dat de Adatrechtstichting werd opgericht door Cornelis van Vollenhoven en Christiaan Snouck Hurgronje. De Adatrechtstichting publiceerde in de daaropvolgende decennia tientallen werken over het adatrecht in Indonesië, als resultaat van een van de grootste onderzoeksprojecten die de Rechtenfaculteit ooit heeft uitgevoerd. Het adatrecht is in het huidige Indonesië nog steeds actueel. Zo speelt het een belangrijke rol in kwesties rondom landrechten, in het familierecht en in de rurale economie - ondanks modernisering en globalisering - en tot op heden wordt er in Indonesië, en ook door het Van Vollenhoven Instituut, onderzoek naar adatrecht verricht. Het 100-jarig jubileum van de oprichting van de Adatrechtstichting is een mooie aanleiding om de huidige stand van zaken betreffende het adatrecht in Indonesië te beschouwen.

Meer informatie en registratie