Kunst en Cultuur | Concert

Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat 1
2311 SV Leiden

Op donderdag 20 april 2017 kunt u in de Lokhorstkerk in Leiden genieten van het maandelijkse PM-concert. De musici die die avond spelen, combineren allen een academische studie aan de Universiteit Leiden met een minor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij volgen het driejarige programma ‘Practicum Musicae’ (PM). PM is ontwikkeld door de Leiden University Academy of Creative and Performing Arts (ACPA).

ACPA: onderwijs en onderzoek in de kunsten

ACPA, een instituut van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, richt zich op artistiek onderzoek. Daarnaast biedt ACPA kunstonderwijs en academische keuzevakken: voor studenten van de Universiteit Leiden én studenten van de Hogeschool der Kunsten Den Haag (het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten).
www.universiteitleiden.nl/acpa

Deze middag zullen maar liefs vier violisten zich aan u presenteren.

Stijn Brinkman zal deel 2 van het vioolconcert in D van Korngold spelen.

Yolanda Kuijper vertolkt Franck’s sonate in A.

Merel van der Meulen speelt Bloch’s Baal schem no.2 en Eva Lagemaat speelt samen met Dieuwke Smit Sibinga en Josefina Koloski Mendelssohn’s Pianotrio no 1 deel 2.

PM’s eigen prijswinnares op het Prinses Christina Concours Jasperina Verheij zal Telemann’s Fantasia no 11 voor u spelen op haar blokfluit.

Lennart van Dijk speelt Haydn’s Sonate in Es, deel 1 en, last, but not least, zal Aafko Boonstra op de piano samen met ex-PM’er  Aldert Prast op de accordeon de swingende Slavische dans op. 46 No.8 voor u vertolken.

Concerten in 2017

Elke laatste donderdag van de maand is er een concert van ACPA’s Practicum Musicae-studenten in de Lokhorstkerk om 17.00 uur.

De komende concerten vinden plaats op:    18 mei  //      29 juni