Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Mexicaanse schrijfster Aura Xilonen over haar debuutroman

  • Aura Xilonen
Datum
dinsdag 4 april 2017
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011
Foto: Koos Hageraats

In 2015 bleek tot verbazing van de jury van de Mexicaanse prijs Mauricio Achar/ Literatura Random House het winnende manuscript geschreven te zijn door een 19-jarige Mexicaanse: Aura Xilonen. Haar debuut, Campeón gabacho, werd uitgebracht en is inmiddels vertaald in het Engels, Frans, en Italiaans, vertalingen in het Chinees, Duits en Pools staan op stapel. De Nederlandse vertaling verscheen in maart 2017 bij de Wereldbibliotheek: De cowboykampioen. In het boek reist de 17-jarige Liborio illegaal naar de VS.

Xilonen trad op tijdens het Crossing Border festival in Den Haag en het Passa Porta Festival in Brussel, op 4 april komt ze naar Leiden, waar ze zal vertellen over de achtbaan waar ze sinds de publicatie van haar boek in terechtkwam, over vertaald worden, en natuurlijk over haar boek, dat geprezen wordt vanwege het ingenieuze taalgebruik van Xilonen. Lisa Thunnissen, die haar debuut in het Nederlands vertaalde, verzorgt een korte inleiding en vertelt over de vertaling van de roman. Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Iedereen is van harte uitgenodigd! Aanmelden kan via l.l.thunnissen@hum.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.