Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Cursus Oefen(bege)leider najaar 2017

Datum
4 september 2017 - 11 december 2017
Toelichting
4 september, 9 oktober en 11 december 2017
Bezoekadres
De Poort van Riel
Alphenseweg 2H
Riel

Meld u aan voor de Cursus Oefen(bege)leider najaar 2017


Inhoud van de cursus

In de cursus Oefen(bege)leider worden een (theoretische) basis gegeven en handvatten aangereikt voor het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van oefeningen, gericht op incidentbestrijding, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Hierbij ligt het accent op het maken van oefendraaiboeken. De cursus is gebaseerd op de hulpmiddelen van het Infopunt Veiligheid (voorheen: Steunpunt Effectief Oefenen).

In de cursus wordt de achterliggende theorie concreet gemaakt, doordat deelnemers deze zelf in diverse opdrachten gaan toepassen. Ze leren het doel van een oefening te bepalen en te kiezen voor een bepaalde aanpak, oefenvorm, maatregelen en activiteiten zodat de gestelde doelen worden bereikt. Aanvullend komt de invalshoek van ‘het scenario’ uitgebreid aan de orde. Uiteindelijk maken de deelnemers gedurende de cursusperiode een draaiboek voor een eigen, daadwerkelijk uit te voeren oefening en ontvangen daar gerichte feedback op.

Voor wie is de cursus?
De cursus is bedoeld voor functionarissen uit alle disciplines die betrokken zijn bij de ontwikkeling van oefeningen gericht op incidentbestrijding, rampenbestrijding en crisisbeheersing, met werk-/denkniveau MBO-4/HBO.

Cursusdata en kosten
Deze driedaagse cursus wordt in principe elk voorjaar en najaar gegeven. U kunt zich nu opgeven voor de komende cursus Oefen(bege)leider die plaatsvindt op 4 september, 9 oktober en 11 december 2017. De kosten bedragen € 2.835,--.

Aanmelden en informatie
Neem voor aanmelding en/of meer informatie contact op met Anja Zonneveld: zonneveld@plato.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie