Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Lancering Roosevelt Institute for American Studies

Datum
donderdag 20 april 2017
Tijd
Locatie
Roosevelt Institute for American Studies
Abdij 8
4331 BK Middelburg

Roosevelt Institute for American Studies (RIAS)

Het Roosevelt Study Center in Middelburg en Universiteit Leiden zijn een strategische samenwerking aangegaan met als doel het centrum een nieuwe toekomst te geven. De naam van het centrum is daarbij gewijzigd in Roosevelt Institute for American Studies (RIAS).

Het RIAS streeft er naar een graduate school te worden voor de bestudering van de Amerikaanse geschiedenis en de geschiedenis van de trans-Atlantische betrekkingen, daarbij promovendi op te leiden en BA- en MA-onderwijs te verzorgen. Ook zal er jaarlijks een Amerikaanse gasthoogleraar aan het RIAS worden verbonden. Voor de opstartfase heeft de Provincie Zeeland het RIAS een additionele subsidie toegekend.

Uiteraard zal het RIAS naast de onderwijsactiviteiten ook publieksactiviteiten in de vorm van conferenties en lezingen blijven organiseren.

Het Roosevelt Institute for American Studies wordt ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Zeeland en de Universiteit Leiden. De Raad van Toezicht bestaat uit Wim van den Doel, Gerard van Harten en Arendo Joustra.

Programma

  • Ontvangst vanaf 16:00 uur met koffie en thee
  • Welkomstwoord door de Raad van Toezicht van het RIAS
  • “Praesidium Libertatis en de Four Freedoms” door prof.mr. Carel Stolker, rector magnificus Universiteit Leiden
  • Lezing American Visions of Franklin Roosevelt” door gasthoogleraar Bruce Kuklick, Professor of American History Emeritus, University of Pennsylvania
  • Voordracht door Karel Leeftink, stadsdichter van Middelburg
  • “The Rooseveltian Century” door prof.dr. Giles Scott-Smith, Ernst van der Beugel Chair of Transatlantic Diplomatic History since WW II
  • Relatie met Roosevelt Foundation en de Provincie Zeeland door drs. Han Polman, commissaris van de Koning in de provincie Zeeland en voorzitter van de Roosevelt Foundation, en onthulling nieuwe website RIAS
  • Receptie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.