Congres/symposium

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A144 (Lorentzzaal) & C131 (Cleveringazaal)

Hoe veilig voel jij je? De samenleving verandert, de angst voor radicalisering neemt toe. Wie zorgen er eigenlijk elke dag voor onze veiligheid? Dit soort vragen komt steeds vaker in de media naar voren.  Het beheerst ons dagelijks leven en het zorgt ervoor dat er nieuwe regels en wetten opgesteld worden door de overheid. Heb jij je wel eens afgevraagd wat de gevolgen zijn van deze wetten?

Deze vragen heb jij jezelf vast wel eens gesteld, of je bent ermee in aanraking gekomen door een college of een nieuwsbericht. Het thema ‘Veiligheid’ speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Veiligheid is echter meer dan alleen “meer blauw op straat” of nieuwe wetgevingen. Ook de medicijnen die jij slikt, zijn onderhevig aan een strenge keuring. Dit alles zodat jij veilig en snel beter kunt worden.

Daarom zal op 4 april vanaf 18:45 in het KOG het eerste Interfacultair Congres georganiseerd worden door het StOP met als overkoepelend thema ‘Veiligheid’. Zes sprekers, waaronder Pieter van Vollenhoven, Dick Schoof, Bert Leufkens en Ad Verbrugge, zullen elk vanuit een andere invalshoek hun visie geven over veiligheid. Deze sprekers zullen elk hun eigen onderwerp op een toegankelijke manier brengen, zodat je ongeacht je studierichting elk verhaal kunt volgen. Wil jij je graag meer verdiepen in het thema Veiligheid en durf jij jouw kennis te laten verbreden door deze fantastische sprekers?

De toegang is gratis en natuurlijk is er een borrel na afloop! Het enige wat je hoeft te doen, is je in te schrijven.

Tijd Activiteit
18:45 Aanvang met koffie & thee
19:15 Opening door commissie en aankondiging van Carel Stolker
  Opening door Carel Stolker
19:35 Korte uitleg over de avond en iedereen de mogelijkheid geven om zich naar een zaal te begeven.
19:45 Sprekersronde 1
  Joost Augusteijn & Edwin Bakker