Installatie Stephen Ellis Leerstoel voor Financiën en Integriteit in Afrika

Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Klein Auditorium

Meld u hier aan voor deze bijeenkomst (verplicht).

De feestelijke installatie van de Stephen Ellis-leerstoel voor Financiën en Integriteit in Afrika vindt plaats op 4 april. De Nigeriaanse econoom Chibuike Uche, onderzoeker aan het Afrika-Studiecentrum Leiden, is benoemd als leerstoelhouder. De leerstoel gaat in op 1 april en wordt de komende drie jaar gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Op 4 april zal Bert Koenders, demissionair-minister van Buitenlandse Zaken, de leerstoel officieel lanceren met een video-boodschap.

Chibuike Uche heeft ruime onderzoekservaring in Nigeria, Ghana en Sierra Leone op het gebied van politieke economie, het bedrijfsleven, financiële geschiedenis, financiële instituties en regulering. Voordat hij als onderzoeker aan het Afrika-Studiecentrum Leiden begon, was Chibuike Uche onder andere hoogleraar Banking and Financial Institutions aan de Universiteit van Nigeria en lid van het Monetaire Beleidscomité van de Centrale Bank van Nigeria.

Stephen Ellis (1953-2015) was een gerenommeerd onderzoeker aan het Afrika-Studiecentrum Leiden en Desmond Tutu professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In zijn postuum gepubliceerde boek 'This Present Darkness: A History of Nigerian Organised Crime' (2016) toont Ellis de oorsprong van de georganiseerde misdaad in Nigeria aan.

Meer informatie over deze bijeenkomst