Innovation and Tradition: The Odd Couple

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Over de Roundtable

LUCIS organiseert op woensdag 5 april, van 13:00-15:00 uur, in Lipsius 228, de Faculty Roundtable: Innovation and Tradition: The Odd Couple. De faculty roundtables van LUCIS staan in het teken van interdisciplinaire gesprekken tussen academici die elkaar normaliter niet zouden treffen. Hiermee hoopt LUCIS bij te dragen aan de totstandkoming van nieuwe inzichten over onderwerpen die in meer dan één discipline een rol spelen.

Deze roundtable gaat over de relatie tussen innovatie en traditie, twee zaken die vaak als tegenstrijdig en als zijnde in conflict met elkaar worden beschouwd. Wie zich vast laat houden door tradities zal nooit innoveren, en de intrede van innovatie gaat gepaard met de teloorgang van traditie; of zo gaat de gedachte. Deze roundtable staat in het teken van de symbiotische verhouding tussen innovatie en traditie: “The Odd Couple”. Innovaties worden juist teweeggebracht in dialoog met bestaande tradities. Dit dialoog willen wij vanuit een interdisciplinair perspectief benaderen.

Na een korte introductie van Petra Sijpesteijn, die de roundtable modereert, zal elke spreker een presentatie van ongeveer tien minuten over zijn of haar onderwerp geven. Dan volgt een gesprek/discussie tussen de deelnemers, waarna er nog ruimte is voor vragen/discussie uit het publiek.

Bevestigde participanten

Petra Sijpesteijn | Professor Arabisch aan Leiden Universiteit | Moderator

Ziad Almarsafy | Professor of Comparative Literature aan King's College, London

Ahab Bdaiwi | Assistant Professor of Medieval Arabic Philosophy

Remco Breuker | Professor of Korean Studies

Ineke Sluiter | Professor of Greek Language and Literature / Academy Professor (KNAW)

Bekijk de Engelse pagina voor meer informatie!