Goddelijk recht, natuurrecht en menselijk recht: rechtsdenken bij Hugo de Groot

• prof. Henk Nellen
13 april 2017
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A0.51 (Grotiuszaal)
Hugo de Groot

Lezing door prof. Henk Nellen over het rechtsdenken bij Hugo de Groot

Op donderdagavond 13 april 2017 organiseert de studievereniging Justus Lipsius Bachelor een lezing over het rechtsdenken bij Hugo de Groot. De vraag die deze avond centraal staat is: 'hoe verhouden goddelijk recht, natuurrecht en menselijk recht zich tot elkaar volgens Hugo de Groot?'

De lezing wordt gegeven door prof. Henk Nellen. Henk Nellen studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en promoveerde in 1980 op een proefschrift over het correspondentie-netwerk van de zeventiende-eeuwse Franse geleerde Ismael Boulliau (1605-1694). Als medewerker van het Grotius-Instituut en het Huygens ING werkte hij vanaf 1980 onder meer aan de uitgave van de laatste vijf delen van de Briefwisseling van Hugo Grotius en aan verschillende aspecten van de idee├źngeschiedenis van de zeventiende eeuw. In april 2007 voltooide hij een biografie over Hugo de Groot.

De lezing begint om 19:30 en duurt tot 20:15. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De locatie van de lezing is zaal A051 (Grotiuszaal) in het Kamerlingh Onnes Gebouw.
Het adres is Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden.

De lezing is vrij toegankelijk voor eenieder, aanmelden is niet nodig.

Laat via Facebook weten dat je erbij bent!

Meer informatie over de bachelorstudievereniging voor Encyclopedie en Filosofie van het Recht: Justus Lipsius

Gastonderzoeker Huygens ING