Congres/symposium

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

In één adem worden ze met ‘Geesteswetenschappen’ genoemd: de begrippen cultuur, verandering en identiteit. Op donderdag 20 en vrijdag 21 april 2017 laten negentien sprekers hun licht schijnen op vraagstukken met betrekking tot ‘cultural change and identity’ tijdens het Leidse Faculteitssymposium Geesteswetenschappen.

Onder de naam ‘You Might Be One Of Us’ maakt het symposium op donderdagochtend een inspirerend begin met de opening door auteur Kader Abdolah, reist het langs heersende volkeren en conflicterende culturen, scheert langs media, politiek en wetenschap, om dicht bij huis te eindigen met Diversity Officer Isabel Hoving, over de diversiteit van onze academische gemeenschap. De thema’s spreken iedere bezoeker aan als burger van een land, als kind van ouders, als spreker van een taal, als drager van ideeën - als ‘one of us’.

Gratis toegang. Lunch, borrel, koffie en thee gratis. Online aanmelden voor lunch vereist.

N.B.: De opening door Kader Abdolah vindt plaats in het Klein Auditorium van het Academiegebouw.

Voor vragen en/of opmerkingen is de organisatie van het symposium ook per mail bereikbaar. Zie ook de Facebookpagina van het evenement voor meer informatie.

Programma symposium