Congres/symposium | Informatiebijeenkomst

Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Het is inmiddels al weer tien jaar geleden dat de European Research Council (ERC) is opgericht. Het ERC kent subsidies toe via Horizon 2020, het EU-programma voor de financiering van onderzoek en innovatie. Academici van de Universiteit Leiden en het LUMC zijn al vanaf de start in 2007 nauw betrokken bij dit programma en zeer succesvol gebleken. De afgelopen tien jaar verkregen zij 70 beurzen met een totale waarde van meer dan 100 miljoen euro.

Toekomstig kandidaten ERC-beurs welkom

De Universiteit en het LUMC willen u graag uitnodigen voor deze bijeenkomst waarmee we hulde brengen aan alle onderzoekers die een ERC-subsidie ontvingen.

Iedereen die een aanvraag voor een ERC Starting, Consolidator of Advanced Grant wil gaan indienen is daarom van harte welkom om naar dit evenement te komen om verder geïnformeerd te worden over de verschillende regelingen en om onderzoekers met een ERC-beurs te ontmoeten.

08.45 – 09.15 Registratie
09.15 – 09.30 Welkomstwoord door Carel Stolker en Pancras Hogendoorn
09.30 – 10.30 ERC-gesubsidieerde Leidse onderzoekers bespreken hun onderzoek en delen hun ervaringen
10.30 – 11.00 Pauze
11.00 – 12.00 ERC-gesubsidieerde Leidse onderzoekers hun onderzoek en delen hun ervaringen. Kom ook meer te weten over alle mogelijkheden met betrekking tot het verkrijgen van een ERC-beurs
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 14.30 Q&A sessie met de ERC-gesubsidieerde Leidse onderzoekers

Registratie

Sorry, het is niet meer mogelijk u te registreren voor dit evenement. Stuur een bericht naar events@luris.nl als u op de wachtlijst gezet wilt worden.

Luris, het Knowledge Exchange Office voor de Universiteit Leiden en het LUMC organiseert deze bijeenkomst samen met het LUMC Directoraat Onderzoek.

Een Leids succesverhaal: NEXUS1492 - Caribbean encounters with a globalizing world

Het project waar tot nu de hoogste subsidie aan toegekend is in Leiden, is een ERC Synergy Grant uit 2013: NEXUS1492: Caribbean encounters with a globalizing world dat werd geleid door Prof.dr. Corinne Hofman, Faculteit Archeologie.

De totale waarde van het project bedroeg 14.8 miljoen euro waarvan 9.2 miljoen euro aan Leiden werd toegekend. Klik hier voor een korte video over dit project.

De ERC zal het Synergy Grant programma opnieuw lanceren in 2018 na evaluatie van de pilot die werd gedraaid in 2012 en 2013. Klik hier voor meer informatie.