Anatomisch Museum geopend voor publiek

Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden
Anatomisch Museum - begane grond

Op zondag 9 april 2017 is het Anatomisch Museum van het LUMC geopend voor het publiek. De openstelling vindt plaats in het kader van het Museumweekend 2017.

Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom de bijzondere collectie van het museum te bezichtigen. Geïnteresseerden krijgen als het ware een medische excursie, waarbij anatomische preparaten de mens in gezonde en zieke toestand tonen.

Bezoekers hoeven hiervoor geen aparte toegangskaarten te reserveren. Gezien de beperkte omvang van het museum kan bij grote drukte wel een wachttijd ontstaan. De aard van de collectie (anatomische preparaten) maakt het museum misschien minder geschikt voor kleine kinderen.

Het Anatomisch Museum is alleen geopend op de eerste zondag van de Museumweek. Het museum is gevestigd in Gebouw 3 van het LUMC, Hippocratespad 21 in Leiden.