Cursus | TechTalk

• Dr. Emile van den Akker - Sanquin, Hematopoiesis
  • Dr. Rogier Louwen - Erasmus MC
  • Sylvia de Pater
  • Dr. Ing. Rob van Gijlswijk - University of Applied Sciences, Innovative Molecular Diagnostics
16 maart 2017
Building 1
BioPartner Center, J.H. Oortweg 21
2333 CH Leiden

Onderzoekers in Leiden hebben een lange traditie om samen te werken met lokale of Nederlandse bedrijven. Dit uit zich in een breed spectrum van verbindingen, van informele connecties, studentenplaatsen en bilaterale R&D-samenwerkingen tot breedvoerige consortiaregelingen met complexe publiek/private financiering.

Luris, het knowledge exchange office van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum, ondersteunt het uitbreiden van deze relaties en onderzoekt hoe dergelijke verbindingen tot stand komen of kunnen worden verstevigd. Een initiatief op dit gebied is het TechTalk-programma. TechTalks zijn gericht op  het samenbrengen van de onderzoeksgemeenschap, of het nu academici zijn of werkzaam in het bedrijfsleven.

De sprekers gaan in op de toepassingen van CRISPR-Cas-technieken in microbiologie, hematologietherapie en landbouw. Ook de overgang van CRISPR-Cas-technieken van fundamenteel onderzoek naar commerciële toepassingen en de risico’s van gene drives komen aan bod. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en inzichten te delen wat betreft de uitdagingen en voordelen van genetische-modificatietechnieken in de nabije toekomst. Bekijk het programma hier.

Luris organiseert TechTalks samen met Stichting Leiden Bio Science Park, Centre of Expertise Genomics in Leiden Generade, 'Centrum Bioscience en Diagnostiek' (CBD) van de Hogeschool Leiden Boerhaave Nascholing van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). TechTalks zijn bedoeld om onderzoekers van het Leidse Bio Science Park en daarbuiten samen te brengen, of ze nu werken voor bedrijven of voor kennisinstellingen, samen te brengen.

Wilt u komen? Meld u hier aan.