Kunst en Cultuur | Concert

Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat 1
2311 SV Leiden

Op donderdag 30 maart 2017 kunt u in de Lokhorstkerk in Leiden genieten van het maandelijkse PM-concert. De musici die die avond spelen, combineren allen een academische studie aan de Universiteit Leiden met een minor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij volgen het driejarige programma ‘Practicum Musicae’ (PM). PM is ontwikkeld door de Leiden University Academy of Creative and Performing Arts (ACPA).

ACPA: onderwijs en onderzoek in de kunsten

ACPA, een instituut van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, richt zich op artistiek onderzoek. Daarnaast biedt ACPA kunstonderwijs en academische keuzevakken: voor studenten van de Universiteit Leiden én studenten van de Hogeschool der Kunsten Den Haag (het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten).
www.universiteitleiden.nl/acpa

Programma

Op het programma staan liederen van Tosti, Mendelssohn en Dowland, vertolkt door PM’s eigen heldentenor Yanusz Meylahn en Aafko Boonstra op de piano. Er klinken werken van Brouwer, Scarlatti en Pernambuco, gespeeld door gitarist Arne Bakker. Saxofonisten Doreanne Tigchelaar en Jolien Kamphuis spelen drie Duetten van Vereecken en Koechlin. Dwarsfluitiste Dorien Houkes speelt, met begeleiding van Martijn van Dijk, Benda’s Fluitconcert in e-mineur. Stijn Brinkman zal Locatelli’s vioolsonate in f-mineur spelen. De PM-sterren Friederike Pank en Josefina Koloski zijn ook weer van de partij en zullen respectievelijk Grieg en Brahms ten gehore brengen. Het concert wordt afgesloten door Anna Vlot en Friederike Pank, die ons zullen trakteren op Diepenbrock’s Mignon.

Concerten in 2017

Elke laatste donderdag van de maand is er een concert van ACPA’s Practicum Musicae-studenten in de Lokhorstkerk om 17.00 uur.

De komende concerten vinden plaats op:   20 april   //     18 mei  //      29 juni