Congres/symposium

Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Vossiuszaal

Van 15 tot 17 maart 2017 zal aan de Universiteit Leiden de 8e editie van de Nederlands-Vlaamse Slavistendagen worden georganiseerd. Tijdens dit event, dat iedere twee jaar in een Nederlandse of Vlaamse stad plaatsvindt, presenteren wetenschappers hun nieuwste bevindingen op het gebied van de Slavische wereld.

Ook dit jaar is een gevarieerd programma samengesteld, waarin vanuit verschillende disciplines zal worden gereflecteerd op het Slavische taalgebied. De interdisciplinaire bandbreedte, die ook aansluit bij het profiel van de opleiding Russische Studies van de Universiteit Leiden, zal op deze conferentie worden vertegenwoordigd door de onderdelen Slavische taalkunde, letterkunde, cultuur, geschiedenis, politiek en economie.

Publiekslezing

Op woensdagavond zal in het Klein Auditorium van het Academiegebouw een publiekslezing worden gehouden door dr. Alexei Kurbanovsky, gerenommeerd kunsthistoricus van het Russisch Staatsmuseum te St. Petersburg. Ter gelegenheid van 100 jaar Russische revolutie zal hij in zijn lezing de relatie tussen kunst en revolutie belichten, evenals het artistieke leven van de betreffende periode. Een culturele component zal worden verzorgd door Leo van Zanen en Gulnaz Sibgatulina. Zij dragen een viertal gedichten voor - in het Russisch en het Nederlands - die zijn geschreven door Russische dichters rond het revolutiejaar 1917.

Aanmelden

Vergeet u niet zich van te voren aan te melden voor de conferentie als u van plan bent om te komen (sprekers en toehoorders). Meldt u nu aan!

Bekijk het programma van de Nederlands-Vlaamse Slavistendagen.