Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Kosmologische Simulaties

Datum
zaterdag 18 maart 2017
Tijd
Serie
Kaiser Lente Lezingen 2017
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

 

 

 

 

Het is een van de hoofddoelen van de theoretische kosmologie om te begrijpen hoe structuur in het heelal gevormd is. Het gaat hierbij zowel om de groteschaalstructuur als om de eigenschappen van sterrenstelsels. Gezien de enorme ruimte- en tijdschalen zijn computersimulaties uitgegroeid tot een cruciaal onderzoeksmiddel. Dankzij fysisch inzicht, slimme software en snelle hardware is het sinds kort mogelijk redelijk realistische sterrenstelsels te vormen in een simulatie van een representatief stukje heelal. Ik zal proberen inzicht te geven in de methodes en resultaten van kosmologische simulaties alsmede de vraagstukken en uitdagingen waar momenteel aan wordt gewerkt.

Meer informatie en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.