Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Hoe herkent het immuunsysteem bacteriën en tumoren?

Sander van Kasteren

Serie Lezingen Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden
Huygens Laboratorium
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
Zaal De Sitterzaal

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden organiseert lezingen voor iedereen met interesse in de natuurwetenschappen. De titel van de lezing door Sander van Kasteren wordt hier binnenkort bekend gemaakt.

Profiel spreker

Sander van Kasteren is een universitair docent Chemische immunologie. Zijn interesse ligt in het begrijpen van hoe het immuunsysteem bacteriën en tumoren herkent: hoe weet het immuunsysteem onderscheid te maken tussen gevaarlijke en veilige bacteriën? Waarom worden sommige kankers wel goed opgeruimd en andere niet? En hoe maken pathogenen gebruik van het immuunsysteem om zich te verbergen?

Vanuit zijn achtergrond in de organische chemie probeert Dr. van Kasteren nieuwe methoden te ontwikkelen die ons in staat stellen deze vragen beter te beantwoorden; van nieuwe methoden om deze processen in beeld te brengen tot nieuwe technieken om de processen te kwantificeren.