Universiteit Leiden

nl en

Debat

Groot Leids Verkiezingsdebat

  • Sharon Dijksma (PVDA)
  • Pieter Omtzigt (CDA)
  • Han ten Broeke (VVD)
  • Kees Verhoeven (D66)
  • Presentatie: Jort Kelder & Guido Marchena
Datum
donderdag 2 maart 2017
Tijd
Locatie
Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
2311 CS Leiden

Donderdag 2 maart zal in de Leidse Stadsgehoorzaal het ‘Groot Leids Verkiezingsdebat’ plaatsvinden. Niemand minder dan presentator, journalist en programmamaker Jort Kelder en mediaspecialist, presentator en Leids alumnus Guido Marchena zullen deze avond politieke kopstukken stevig aan de tand voelen. De Stadsgehoorzaal zal deze avond worden omgetoverd tot een politiek café waar alle Leidenaren kunnen genieten van verbaal geweld aangaande politieke vraagstukken die voor alle stemmers relevant zijn.

Het debat wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door de vijf grote studentenverenigingen van Leiden. Minerva, Augustinus, SSR-Leiden, Catena en Quintus hebben samen met koepelorganisatie de Plaatselijke Kamer van Verenigingen de lokale politieke partijen bijeen gebracht om dit debat aan te bieden aan de stad. De organiserende partijen zijn van mening dat Leiden bij uitstek het toneel hoort te zijn voor zo’n groot verkiezingsdebat. Een stad met de oudste universiteit van Nederland, veel alumni in de politiek en een lange geschiedenis op het gebied van politicologie, bestuurskunde en rechten vormt het ideale podium voor dit evenement. “Welke stad en locatie vormen nu een mooier decor voor een groot verkiezingsevenement dan Leiden en haar Stadsgehoorzaal. Met onze presentatoren en sprekers hebben we de garantie voor een geweldige avond” aldus de organiserende partijen.

Aanmelden

De Stadsgehoorzaal biedt plaats aan ruim 800 toeschouwers en toegang tot het debat zal gratis zijn. Aanmelden kan via het Facebookevenement ‘Groot Leids Verkiezingsdebat’ maar voor 2 maart zal gelden: Vol=Vol. Voor meer informatie over alles wat er gaat gebeuren en welke politieke kopstukken komen spreken moet de Facebookpagina goed in de gaten gehouden worden.

Het Groot Leids Verkiezingsdebat - Facebookpagina

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.