Exploring Brexit: an unprecedented journey

Steenschuur 25
2311 ES Leiden
A1.44

Op 23 juni 2016 stemde het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten. Deze historische beslissing, de zogeheten 'Brexit', maakte een einde aan 34 jaar van het Britse lidmaatschap en kan gezien worden als een zware klap voor de stabiliteit van de Europese Unie.

Op 13 maart organiseren de Juridische Faculteitsvereniging Grotius en de European Union Student Association - EUSA  een lezing over de Brexit, die door twee deskundigen wordt toegelicht vanuit een historisch en politiek perspectief. Het wettelijke kader van Brexit wordt ook uitgebreid toegelicht.

De eerste spreker is Felix Klos, een jonge historicus die een boek heeft geschreven over de visie van Winston Churchill over de Europese integratie en over de manier waarop zijn nalatenschap werd gebruikt in de pro-Brexit campagne. Verder was hij ook betrokken bij de presidentiƫle campagne van Hillary Clinton en schreef hij toespraken voor senator Bernie Sanders. Hij zal een historisch perspectief gebruiken om de rol die Winston Churchill heeft gespeeld in de Brexit debat, de gebeurtenissen die hebben geleid tot de Brexit en de relatie Verenigd Koninkrijk en Europa te bespreken.

De tweede docent is Armin Cuyvers, universitair docent Europees recht aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden en adviseur op verschillende gebieden van de EU-wetgeving, bijvoorbeeld voor de Europese Commissie. Hij zal spreken over de Brexit waarmee de Britten momenteel worden geconfronteerd en analyseren welke richting zij kunnen nemen.

Laat het ons weten of u aanwezig bent bij de lezing door te drukken op 'go' in het evenement op Facebook. De lezing begint om 19.15 in de Lorentzzaal in het KOG.

Exploring Brexit: an unprecedented journey