Affectieschade ‘Tranen met Duiten’ - lezing door prof. Lindenbergh

• Prof. mr. S.D. Lindenbergh
30 maart 2017
Toelichting
Na afloop kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat in Café Barrera.
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
B0.41

Op 30 maart 2017 organiseert Suum Cuique een lezing over immateriële schadevergoeding en affectieschade. Deze lezing wordt verzorgd door prof. mr. Lindenbergh, hoogleraar privaatrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij studeerde rechten in Leiden waar hij in 1998 promoveerde op een proefschrift getiteld Smartengeld.

'Tranen met duiten'

Kan leed met geld worden goedgemaakt? En maakt het dan uit of het gaat om verlies van een been of verlies van een kind? Gaat het om vergoeding, compensatie, erkenning? Wat vermag het recht op dit punt? En hoe past vergoeding van 'affectieschade', waarvoor op dit moment een wetsvoorstel in de Tweede Kamer ter behandeling voorligt, hier in?

Facebook event