Congres/symposium

Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

Mythes en misconcepties in Wetenschapscommunicatie

Kranten, tijdschriften, websites, sociale media en de televisie zijn de meest gangbare kennisbronnen, maar helaas worden niet alle nieuwe ontdekkingen bekend gemaakt via deze media. Daarnaast kunnen er fouten ontstaan bij het publiek, bijvoorbeeld door verkeerde interpretaties. Wat kunnen wij als wetenschapscommunicatoren doen om deze mythes en misconcepten de wereld uit te helpen?

Op de Nationale Wetenschapscommunicatie Studentenconferentie zal je hierover meer leren van experts, zoals Pedro de Bruyckere, Jos van den Broek en Bas Haring. Het evenement zal plaatsvinden in het Leids Universitair Medisch Centrum. De conferentie zal gevuld zijn met lezingen, workshops en speeddates. Natuurlijk wordt de dag afgesloten met een borrel. Dit allemaal met het doel om iets te leren van mede-wetenschapscommunicatie studenten, geïnspireerd te raken, kennis op te doen of je vaardigheden en netwerken te vergroten.

Meer informatie en aanmelden