Universiteit Leiden

nl en

Debat | Studium Generale

Universitaire competitiecultuur en loopbaanperspectieven voor academici

Datum
dinsdag 14 februari 2017
Tijd
Serie
Wat bezielt de universiteit?
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Klein Auditorium

Heeft toegenomen onderzoekscompetitie geleid tot een academische ratrace? Vermindert dit de kwaliteit van de wetenschap? Moeten we rivaliteit temperen en meer inzetten op samenwerking en gemeenschapsvorming? En is de betrokken wetenschapper tegenwoordig beter af buiten de academie? 

In het najaar van 2016 verscheen het boek Goed werk voor academici (Stichting Beroepseer, 2016), waarin de auteurs de vraag stellen of het werk van academici tegenwoordig nog wel voldoet aan een aantal voorwaarden voor goed werk: is er nog genoeg ruimte voor het naleven van de technisch-ambachtelijke normen die gelden binnen de verschillende wetenschapsgebieden? Staat academisch werk voldoende in dienst van maatschappelijke of publieke belangen? En biedt academisch werk tegenwoordig nog voldoende carrièreperspectief, constructieve werkrelaties met collega's en de mogelijkheid om je talenten breed in te zetten? 

Op deze avond vertelt Gabriël van den Brink, redacteur en mede-auteur van Goed werk voor academici, waarom het hoog tijd was om over deze vraagstukken te schrijven. 
Vervolgens focussen we op het derde aspect van academisch werk, op de academische loopbaan en carrièreperspectieven voor academici.

Entree is gratis. 
Iedereen welkom. 
Geen aanmelding nodig!

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.