Congres/symposium | TechTalk

Grand Café De Stal
Darwinweg 1
2333 CR Leiden

Onderzoekers in Leiden hebben een lange traditie om samen te werken met lokale of Nederlandse bedrijven. Dit uit zich in een breed spectrum van verbindingen, van informele connecties, studentenplaatsen en bilaterale R&D-samenwerkingen tot breedvoerige consortiaregelingen met complexe publiek/private financiering.

Luris, het knowledge exchange office van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum, ondersteunt het uitbreiden van deze relaties en onderzoekt hoe dergelijke verbindingen tot stand komen of kunnen worden verstevigd. Een initiatief op dit gebied is het TechTalk-programma. TechTalks zijn gericht op  het samenbrengen van de onderzoeksgemeenschap, of het nu academici zijn of werkzaam in het bedrijfsleven.

De sprekers, van verschillende achtergronden, zullen het hebben over toegang tot samples, het gebruik ervan en het creëren van biobanken. Ook zal de verhouding tot medicijnontwikkeling en diagnostische tests aan de orde komen, evenals de variatie aan relevante (langetermijn)studies.

Er zal ruimte zijn tot het stellen van vragen waarbij we de aanwezigen uitnodigen om hun visie te geven op de uitdagingen en voordelen van biobanken en de rol die ze gaan spelen in de toekomst. Klik hier voor het programma.

Luris organiseert TechTalks samen met Leiden Bio Science Park Foundation, Centre of Expertise Genomics in Leiden Generade, Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD) van de Hogeschool Leiden en Boerhaave Nascholing van Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). TechTalks zijn bedoeld om onderzoekers van het Leidse Bio Science Park en daarbuiten samen te brengen, of ze nu werken voor bedrijven of voor kennisinstellingen, samen te brengen.

Wilt u komen? Meld u hier aan.