Universiteit Leiden

nl en

Lezing

LINC colloquium: Veilig gehecht en vrij van jeugdtrauma's: Het Ikea model

  • Prof. dr. Carlo Schuengel
Datum
donderdag 16 februari 2017
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
SB45 (souterrain)

Onder deze enigszins cryptische titel zou ik willen reageren op de adviesvraag van het kabinet aan de Gezondheidsraad omtrent ‘Jeugdtrauma en onveilige hechting’. Ik wil kort ingaan op de bestaande evidentie ten aanzien van opvoedinterventies, kennis over ontwikkeling en de vragen, zorgen en onzekerheden van ouders. Na enkele voorbeelden te bespreken van beleid gericht op het bereiken van maatschappelijk gewenste doelen (leefstijl, roken, groen gedrag, vaccineren) wil ik pleiten voor een oudervriendelijke aanpak.

Hierin ondersteunt de samenleving ouders in ‘zelfmanagement’ rondom de uitdagingen die zij in de uitoefening van hun ouderschap tegenkomen. Ik bespreek enkele veelbelovende voorbeelden daarvan. Tenslotte leid ik graag de discussie in over de agenda ten behoeve van onderzoek en innovatie.

Interesse?

Indien u het colloquium wilt bijwonen, stuur een e-mail naar Gea van Dam

Leiden - Amsterdam Interdisciplinary Network Child abuse & neglect

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.