Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Krokusklas Politicologie

Datum
27 februari 2017 - 1 maart 2017
Bezoekadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Krokusklas politicologie 2017Overweeg jij of je na de middelbare school politicologie wilt gaan studeren? Wil jij je nog een beter beeld vormen van de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties? Wil je de sfeer proeven in misschien wel de leukste studentenstad van Nederland? Kom dan de komende voorjaarsvakantie naar Leiden en doe mee met de Krokusklas van 27 februari tot en met 1 maart 2017!

Tijdens de Krokusklas laten we je gedurende drie dagen kennismaken met de studie Politicologie en de specialisatie Internationale Betrekkingen en Oganisaties. Daarnaast kun jij je een beeld vormen van hoe het is om in Leiden te studeren.

Voor wie?

De Krokusklas wordt georganiseerd voor leerlingen uit 5 en 6 VWO. Wanneer je na het bijwonen van voorlichtingsactiviteiten zoals open dagen en meeloopdagen enthousiast bent geraakt over de studie Politicologie ofwel de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties, is de Krokusklas een een prachtige ervaring die een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gefundeerde studiekeuze.

Hoeveel?

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Die bedragen € 15,– per persoon.

Aanmelden?

Je kunt je online aanmelden voor de Krokusklas:

Inschrijfformulier

Programma

De plaats van Nederland in de wereldHet programma zal onder andere bestaan uit colleges omtrent het thema ‘Nederland op het wereldtoneel’. Tijdens deze dagen gaat het over de invloed die de Nederlandse politiek heeft op de internationale politiek en andersom. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat de uitslag van de Nederlandse parlementsverkiezingen zal betekenen voor de politieke situatie in Europa. Andersom wordt ook de vraag gesteld: ‘welke gevolgen heeft de Brexit of de onrust in het Midden-Oosten voor Nederland?’

De Krokusklas bestaat echter niet alleen maar uit colleges. Wij zullen proberen je een zo goed en compleet mogelijk beeld te geven van hoe jij je studententijd in Leiden kunt invullen. Er zal bijvoorbeeld voorlichting gegeven worden over jouw mogelijkheden tijdens het derde jaar Politicologie of IBO, de mogelijke masters en carrièreperspectieven. Ook maak je kennis met de Studievereniging voor Politicologen in Leiden, de SPIL. Zij zullen een inhoudelijke activiteit en een knallend feest organiseren. Verder staat een excursie naar Den Haag, het politieke hart van Nederland, op het programma en krijg je tussendoor de mooiste plekjes van Leiden te zien.

Gedurende de Krokusklas logeer je bij studenten Politicologie/IBO. Deze studenten zullen je onderdak bieden in hun studentenhuis en kunnen je alles vertellen over de studie en over studeren in Leiden in het algemeen. Zij zullen ervoor zorgen dat je ’s ochtends lekker kunt ontbijten en op tijd weer op locatie bent. Op de universiteit krijg je elke dag een smakelijke lunch en ’s avonds eet je bij verschillende studentenverenigingen.

Contact

Heb je vragen over de Krokusklas? Stel ze gerust, per mail:

krokusklas@fsw.leidenuniv.nl

Krokusklas 2017

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie