Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Familierecht door een rechtssociologische bril

  • Prof. Judith Masson
Datum
vrijdag 24 februari 2017
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Zaal
C 1.04

Op vrijdag 24 februari zal Prof. Judith Masson (Bristol University), Hoogleraar Rechtssociologie en Fellow bij the UK Academy of Social Science, een lezing geven binnen de Leiden Social Legal Series.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door de afdelling Jeugdrecht. Prof. Masson zal tijdens haar bezoek aan Leiden namelijk ook een gastcollege verzorgen in het vak Child Protection and Children’s Rights. In haar lezing zal Prof. Masson onder meer aandacht besteden aan de wisselwerking – de interactie – tussen privaat en publiekrecht in familierechtzaken, alsook aan de wijze waarop een rechtssociologisch perspectief tot belangrijke inzichten kan leiden bij het bestuderen van de dynamiek in de rechtszaal bij familie- en jeugdrechtzaken.

Meer informatie over de lezing en over Prof. Judith Masson

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.