Congres/symposium

Pieterskerkhof 1A
Leiden

Video

Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden nodigt u graag uit voor de viering van de 442e dies natalis op woensdag 8 februari 2017 om 15.00 uur in de Pieterskerk Leiden, Pieterskerkhof 1A. De plechtigheid markeert tevens de officiële opening van het Leiden Asia Year 2017.

Diesoraties

De diesoraties worden uitgesproken door

• prof.dr. Jan Michiel Otto, hoogleraar recht en bestuur van ontwikkelingslanden aan het Van Vollenhoven Instituut voor recht, bestuur en samenleving. De titel van zijn oratie luidt: Eenheid in verscheidenheid - de actualiteit van Mr. C. van Vollenhoven.
  • prof.dr. Maria Yazdanbakhsh, hoogleraar Immunoparasitologie, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De titel van haar oratie luidt: Van parasitisme naar mutualisme.

Eredoctoraat

Tijdens deze plechtigheid wordt een eredoctoraat verleend aan Frank Dikötter, Professor of Humanities aan de University of Hongkong. Erepromotor is prof.dr. Hilde De Weerdt, hoogleraar Chinese Geschiedenis, Faculteit der Geesteswetenschappen, Universiteit Leiden. Decaan is prof.dr. Mirjam de Baar.

Tussen de bedrijven door kunt u genieten van gamelanmuziek door het ensemble Widosari.

Tot slot reflecteert prof.dr. Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur, op zijn vier jaar rectoraat.

Video