Congres/symposium

Congres 'Participatie van het kind in (echt)scheiding' (JVS Liberi)

15 februari 2017
Faculteit der Sociale Wetenschappen
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Met trots presenteren de Studievereniging Emile, pedagogische wetenschappen, de studievereniging voor Jeugdrecht JSV Liberi en de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden het Congres 'Participatie van het kind in (echt)scheiding' dat zal plaatsvinden op 15 februari 2017!

Er zullen 5 verschillende workshops verzorgd worden door professionals uit het vak. Denk bijvoorbeeld aan een workshop Parentificatie, Collaborative Divorce en een inleiding echtscheidingsrecht. Met andere woorden: voor ieder wat wils!

Dilemma's zoals: 'Heeft het kind een recht om te spreken over de (echt)scheiding van de ouders? Hoe zwaar moet deze mening worden meegewogen door de rechter? Hoe moet zo'n kind benaderd worden? Heeft het kind recht op een advocaat of is het beter om een bijzondere curator met een pedagogische achtergrond aan te wijzen?' zullen worden aangepakt door een multidisciplinair panel bestaande uit professionals uit zowel het juridische als pedagogische vakgebied!

12:30 Inloop
13:00 Openingsdebat
14:00 Workshops
15:00 Pauze met koffie en thee
15:30 Panel discussie
17:00 Borrel met alle sprekers

Aanmelding

Ben jij enthousiast geworden? Vul dan het inschrijfformulier in waar je kunt aangeven welke workshop jouw voorkeur heeft. Zet jezelf ook op aanwezig om op te hoogte te blijven van het laatste nieuws zoals de aanwezige sprekers!