Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Alumni event Faculteit Governance and Global Affairs bij Opening Wijnhaven

Datum
donderdag 16 februari 2017
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Op vrijdag 10 februari wordt de nieuwe locatie Wijnhaven van de Universiteit Leiden in Den Haag feestelijk geopend. Ter gelegenheid van deze opening organiseert de faculteit Governance and Global Affairs een speciaal event voor haar alumni. 

Op donderdag 16 februari is er vanaf 17.00 uur tot circa 21.30 uur een  programma met rondleidingen door de nieuwe locatie, lezingen, presentaties en een ‘walking dinner’. Geniet van een hapje en drankje, praat bij met uw studiegenoten, en ontmoet docenten en studenten in Wijnhaven in het hart van Den Haag.

17.00 – 18.00 uur      Ontvangst (Grand café)
Ontvangst met drankje & hapje. Mogelijkheid deel te nemen aan rondleiding door Wijnhaven.

18.00 – 19.00 uur      Welkom en keynote speech (Auditorium)
Welkom door prof.dr. Kutsal Yesilkagit, decaan Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA). Keynote speech door prof.dr. Rob de Wijk, hoogleraar International Relations and Security FGGA en directeur The Hague Centre for Strategic Studies, over de geopolitieke verschuivingen en de internationale oorzaken n.a.v. zijn recente publicatie De nieuwe revolutionaire golf; waarom burgers zich van hun leiders afkeren.

19.00 – 19.45 uur      Keuze uit drie sessies

Actualiteitencolleges:
1. Veiligheid in een complexe wereld.
Door dr. Bibi van den Berg en dr. Ruth Prins, Institute of Security and Global Affairs FGGA
Lees meer 

2. Towards a sustainable future: which environmental challenges are we facing as humanity? 
door dr.ir. Thijs Bosker, Leiden University College The Hague (Engelstalig) 
Lees meer 

Carrière & netwerken
3. Workshop The dark side of Leadership (Nederlandstalig)
door drs. Nikol Hopman, Directeur Centre for Professional Learning The Hague.
Lees meer

19.45 uur        Walking dinner (Grand café)

Indisch buffet; gelegenheid tot bij- en napraten ook met de sprekers.

Uw bijdrage voor dit alumni event is € 15,- inclusief hapjes, drankjes en buffet. 
Aanmelden kan via het inschrijfformulier vanaf  dinsdag 24 januari tot 13 februari. 


Voorafgaand aan dit alumni event is er een congres over 'Regeldruk: feit noch fictie?' dat mogelijk ook interessant voor u kan zijn. Meer informatie. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie: 
communicatie@fgga.leidenuniv.nl 

 

Veiligheid in een complexe wereld

Uitdagingen zoals cyber-crime, terrorisme en natuurrampen hebben een gigantische impact op mensenlevens over de hele wereld. In de huidige, verbonden wereld worden deze veiligheidsuitdagingen steeds complexer. Ontwikkelingen als globalisering en de verspreiding van netwerktechnologie maken dat veiligheidsvraagstukken zich gelijktijdig manifesteren op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Oplossingen voor dergelijke problemen vragen dan ook een groot scala aan actoren die op verschillende bestuurlijke niveaus moeten samenwerken.  

In dit actualiteitencollege praten Bibi van den Berg en Ruth Prins u bij over veiligheid in een complexe wereld. Dat doen ze aan de hand van hun nieuwe MOOC (Massive Open Online Course) waarin ze op zoek gaan naar antwoorden voor belangrijke vragen als: wat is veiligheid eigenlijk? Hoe kunnen we de uitdagingen rondom veiligheid beter begrijpen? En hoe gaan we ermee om? Antwoorden op deze vragen vinden we in een combinatie van inzichten uit verschillende wetenschappelijke disciplines met real life case-studies.

A sustainable future: which challenges are we facing as humanity?

Currently at 7 billion, the Earth’s population is on target to reach 8 billion by 2027. Driven by this increase in human population, we are living in an era of increasing urbanization, transportation, technology and consumption while experiencing increasingly fewer fundamental resources for humans like food, water, and traditional forms of energy. On top of that the Earth undergoes a period of unprecedented environmental change. This change, spanning from local to global scales, is one of the most pressing challenges for humanity, and the planet’s ecosphere as a whole. But, besides climate change, what are these key challenges confronting society at the moment, and in the future?  I will use the concept of planetary boundaries, which defines a safe operating space for humanity, to discuss these key environmental challenges. Next, I will provide several case-studies on human impact on the environment, with a focus on the impact of contaminants, such as plastics, pesticides and endocrine disruptors.

CPL Workshop ‘The Dark Side of Leadership’ (ENG)  / Grenzen van goed leiderschap (NL)

In deze workshop gaat u actief op zoek naar de grenzen van goed leiderschap. Leiderschap doet ertoe, in de politiek, in de overheid, het bedrijfsleven en op het wereldtoneel. Is er zoiets als goed leiderschap, en zo ja, hoe ziet dat er uit? Wanneer en waarom verwordt goed leiderschap soms tot het tegendeel? En wat kunnen we doen om dat te voorkomen? Om goed leiderschap te begrijpen en te bevorderen is oog voor ‘the dark side’ van belang.

Inleiding en begeleiding door Nikol Hopman, directeur Centre for Professional Learning.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.