Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Theater Ins Blau
Haagweg 6
 Leiden

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas jou mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

Deze avond komt tot stand door samenwerking met Theater Ins Blau. De voorstelling is een coproductie van Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden i.s.m. Europe By People, JB500 en ECF. De Man Door Europa is onderdeel van In Search of Europe. Discovering the Self.

Regisseur

Lucas De Man studeert in 2004 af in Germaanse Talen aan de KU Leuven en rondt zijn opleiding Regie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten af in 2008. Sindsdien werkt hij onophoudelijk aan een oeuvre van uiteenlopende (theater)projecten, voorstellingen, performances en installaties in binnen- en buitenland.

Tickets zijn verkrijgbaar via Theater Ins Blau.

De ticketprijzen zijn: €17,50 (regulier), €15,00 (CJP) en €10,00 (op vertoon van geldige collegekaart).