Opening tentoonstelling A Buddha in the Backyard

Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Noordhal

Programma met o.a. dans, film, muziek en een sneak preview van The Asian Library!

De opening vindt plaats op donderdag 26 januari om 17:00 uur in de Noordhal van de Universiteitsbibliotheek Leiden aan de Witte Singel 27. Tijdens de opening krijgen de bezoekers een sneak preview van The Asian Library te zien. The Asian Library, het nieuwe internationaal toonaangevend expertisecentrum op het gebied van Azië, opent in september officieel haar deuren. Wij hebben voor u een interessant en afwisselend programma samengesteld met de volgende elementen:

• Bollywood dans
  • Welkomstwoord door Kurt De Belder
  • Asia as a Source of Inspiration. Een inleiding op de tentoonstelling door Fridus Steijlen, senior onderzoeker bij Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) en Aafke van Ewijk, PhD kandidaat bij de Universiteit Leiden.
  • Over Buddha en Zen. De vertoning van en compilatievideo met interviews van enkele personen uit de universitaire wereld met Aziatische ‘roots’. Zo vertelt Hyojin Pak in dit interview met een Xenox beeldje op haar schoot over de verschillende betekenissen die aan Buddha en het woord Zen worden gegeven in Azië en het Westen.
  • Demonstratie van de vechtsport Jeet Kune-do
  • Sneak preview van The Asian Library

Aanmelden

De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden voor de opening door een  bericht te sturen naar aanmelding@library.leidenuniv.nl of telefonisch via ons secretariaat 071-527 2832.

Meer informatie over de tentoonstelling A Buddha in our Backyard