Universiteit Leiden

nl en

MOOC: Security & Safety Challenges in a Globalized World

Datum
maandag 23 januari 2017 - maandag 6 februari 2017

Uitdagingen rondom publieke en private veiligheid staan bovenaan het lijstje van de meest dringende problemen van de hedendaagse maatschappij. Uitdagingen zoals cyber-crime, terrorisme en milieurampen hebben immers een gigantische impact op mensenlevens over de hele wereld. In de huidige, steeds meer verbonden wereld, worden deze veiligheidsuitdagingen steeds complexer. Mede door ontwikkelingen als globalisatie en een toename in het gebruik van hyper-verbonden netwerken, worden nieuwe veiligheidsuitdagingen die zich lokaal, nationaal en regionaal voordoen, steeds complexer. Oplossingen voor dergelijke problemen vragen dan ook een groot scala aan mensen die op de verschillende niveaus van het overheids- en bedrijfsleven kunnen samenwerken. 
 
Deze MOOC, samengesteld door de Faculteit Governance en Global Affairs, is een introductie in het brede thema veiligheid in een steeds complexere wereld. We gaan samen op zoek naar antwoorden voor belangrijke vragen als: wat is veiligheid eigenlijk? Hoe kunnen we de uitdagingen rondom veiligheid beter begrijpen? En hoe gaan we met de vraagstukken om? De MOOC combineert de manier van kijken van verschillende wetenschappelijke disciplines (terrorisme studies, crisis management, en zelfs geneeskunde) met waargebeurde case-studies om zo hedendaagse veiligheidsvraagstukken te ontdekken en beter leren te begrijpen.

Start 23 januari 2017
Inschrijven en meer informatie 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.