Viering

Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Wijnhaven

Rector Magnificus Carel Stolker en wethouder Ingrid van Engelshoven onthalen de studenten in de ochtend van de eerste collegedag van het jaar om te vieren dat zij in een nieuw gebouw beginnen. De universiteit is trots op deze mooie locatie! Voor de gelegenheid is er koffie met lekkers.

Studenten en medewerkers zijn van harte uitgenodigd tussen 8.45 en 10.00 uur voor een kop koffie in bijzijn van Carel Stolker en Ingrid van Engelshoven.

Wijnhaven bevindt zich midden in het kloppende hart van Den Haag, naast het Centraal Station, ministeries, het stadhuis en internationale organisaties. De bijzondere entree, het café en de uitnodigende zitjes maken van Wijnhaven dé plek om elkaar te ontmoeten. In Wijnhaven zullen zo’n 3.500 studenten onderwijs volgen en wetenschappers naar nieuwe kennis zoeken, bijvoorbeeld over het binnenlands bestuur, politieke wetenschap, recht, veiligheid, gezondheidszorg en nog veel meer.

De universiteit heeft de stad daarnaast nog meer te bieden en wil een kweekvijver van talent zijn voor innovaties, start-ups en post-academisch onderwijs. Op termijn zullen alle zeven faculteiten van de Universiteit Leiden één of meerdere opleidingen aanbieden en onderzoek doen op de Campus in Den Haag.

Programma

8.45 uur – 10.00 uur: Wethouder Ingrid van Engelshoven en rector Carel Stolker verwelkomen de studenten en gaan met hen in gesprek. Media zijn aanwezig.