Universiteit Leiden

nl en

Serie

LUCIS journalist fellow Sinan Can

Na het succes van de lezingenreeksen van LUCIS journalist fellows Carolien Roelants (2013) en Sander van Hoorn (2015), zal in oktober 2016 journalist en documentairemaker Sinan Can drie lezingen geven bij LUCIS.

Sinan Can is bekend van de documentaires Bloedbroeders en De Arabische Stormen werd onlangs uitgeroepen tot "Journalist voor de Vrede 2016" door het Humanistisch Verbond. Tijdens zijn lezingen zal hij spreken over Westerse inmenging in het Midden-Oosten. De lezingen zijn in het Nederlands.

Tijdens de lezingen zal Sinan Can vertellen over zijn eigen ervaringen, in bijvoorbeeld Libiƫ, Irak, Libanon en Afghanistan. Na de Eerste Wereldoorlog zijn de grenzen van het huidige Midden-Oosten opgetrokken. Wat voor rol spelen die grenzen die toen zijn gemaakt in de gebeurtenissen van nu? Ook zal Sinan Can uitgebreid stil staan bij de situatie in Afghanistan, de gebeurtenissen voorafgaand aan 9/11 en de gevolgen ervan, en zal hij alvast een voorproefje geven van zijn documentaire over Afghanistan. Tot slot zal Can zijn visie geven op de huidige situatie in het Midden-Oosten en de opkomst van IS en vooruitblikken op de ontwikkelingen na de Arabische Lente. Ook is er bij elke lezing de mogelijkheid om vragen te stellen.

Programma

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.