Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Zaken sneller op zitting, rechtspraak op maat en een oplossingsgerichte aanpak zijn de uitgangspunten voor de nieuwe zaaksbehandeling in het bestuursrecht. Wat betekent dit voor uw proceshouding en de processtukken die u opstelt? In deze cursus staat de nieuwe zaaksbehandeling centraal.  U krijgt inzicht in de werkwijze van de bestuursrechter bij de nieuwe zaaksbehandeling en u krijgt technieken aangereikt om op effectieve wijze te achterhalen wat uw cliĆ«nt wil bereiken en welke alternatieven er zijn om het geschil met het bestuursorgaan op te lossen. Wordt een minnelijke oplossing niet bereikt, dan is het aan te raden een schriftelijke toelichting achter de hand te hebben. Tijdens de cursus krijgt u adviezen voor de selectie van de beroepsgronden, voor een  heldere en overtuigende ordening hiervan in een volgorde die aansluit bij het beslismodel van de bestuursrechter en voor  de formulering van een op de zaak toegesneden petitum. Deze adviezen past u tijdens de cursusdag toe in bestuursrechtelijke casus.

Vaardigheden: Bestuursrechtelijke processtukken opstellen