Universiteit Leiden

nl en

The Power of Social Business - A future for all

  • Prof. dr. Muhammad Yunus
Datum
zaterdag 3 december 2016
Tijd

Dit evenement is in het Engels. Voor de Engelse versie zie hier

Vol trots kondigen we aan dat aanstaande zaterdag 3 December Nobelprijswinnaar Professor Muhammad Yunus naar Leiden University College The Hague komt om te spreken over The Power of Social Business.

Professor Yunus wordt wereldwijd gezien als een van de grondleggers van social business entrepreneurship en microkredieten. In 1983 zette hij in Dhaka, Bangladesh de Grameen Bank op. Deze bank geeft verarmde mensen de mogelijkheid kleine leningen af te sluiten zonder dat ze daarvoor een onderpand moeten aanbieden. Voor deze “inspanningen om economische en sociale ontwikkeling teweeg te brengen” ontvingen zowel Muhammad Yunus en de Grameen Bank in 2006 de Nobelprijs voor de Vrede. Naast deze prestigieuze prijs heeft Professor Yunus ook nog vele andere internationale prijzen ontvangen. Zo is hij een van zeven mensen die ooit zowel de Nobelprijs voor de Vrede, de US Presidential Medal of Freedom en de Congressional Gold Medal heeft mogen ontvangen.

Meer informatie over Professor Yunus en zijn activiteiten is te vinden op: http://muhammadyunus.org. De lezing is op 3 December van 4 tot 5 in het auditorium, gevolgd door een receptie bij Coasters (bar LUC). Om de lezing (in het Engels) bij te wonen moet je je aanmelden: https://www.jotform3.leidenuniv.nl/form/63260203182

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie