Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Café De Stal
Darwinweg 1
2333 CR Leiden

Onderzoekers in Leiden hebben een lange traditie van samenwerken met lokale of Nederlandse bedrijven. Dit uit zich in een breed spectrum van verbindingen, van informele connecties, studentenplaatsen en bilaterale R&D-samenwerkingen tot breedvoerige consortiaregelingen met complexe publiek/private financiering.

Luris, het Knowledge Exchange Office van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum, ondersteunt het uitbreiden van deze relaties en onderzoekt hoe dergelijke verbindingen tot stand komen of kunnen worden verstevigd. Een initiatief op dit gebied is het TechTalk-programma. TechTalks zijn gericht op  het samenbrengen van de onderzoeksgemeenschap, of het nu academici zijn of werkzaam in het bedrijfsleven.

Deze TechTalk zoomt in op onze hersens. Aan bod komen een variëteit aan hersenonderzoek en de ontwikkeling van diagnostische en therapeutische technologieën. De TechTalk helpt ons de complexe werking van ons brein te begrijpen. We nodigen u uit om deel uit te maken van de inzichten van de sprekers en andere aanwezigen tijdens de TechTalk Brain.

Luris organiseert TechTalks samen met Stichting Leiden Bio Science Park, Centre of Expertise Genomics in Leiden Generade, 'Centrum Bioscience en Diagnostiek' (CBD) van de Hogeschool Leiden Boerhaave Nascholing van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). TechTalks zijn bedoeld om onderzoekers van het Leidse Bio Science Park en daarbuiten samen te brengen, of ze nu werken voor bedrijven of voor kennisinstellingen, samen te brengen.

Wilt u komen? Meld u hier aan.

Programma:

- The ageing brain. The use of MRI in the research on the ageing process
Dr. Jeroen van der Grond, Radiologie, LUMC

- Virtual reality for trauma processing. Games, gamification, VR, 3MDR
Prof. dr. Eric Vermetten, Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ), LUMC en Arq Psychotrauma Onderzoek

- Neuro-imaging
Dr. Marie-José van Hoof, TOPGGZ Psychotraumacentrum en GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen

- Brain and psychopathology
Dr. Marieke Bos , ontwikkelings- en onderwijspsychologie, Universiteit Leiden en Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC)

- The role of placebo effects in healthcare
Prof. dr. Andrea Evers, gezondheidspsychologie, Universiteit Leiden

- Psychiatric disorders: a broken brain