Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Tijdens deze praktijkcursus wordt u volledig bijgepraat over actuele thema’s en ontwikkelingen in wetgeving, jurisprudentie en praktijk van het vreemdelingenrecht en vluchtelingenrecht. Omdat de actuele ontwikkelingen aan bod zullen komen, zal het definitieve programma een maand voor de cursus officieel bekend worden gemaakt. Zoals gebruikelijk worden nieuwe ontwikkelingen in jurisprudentie en beleid besproken. De cursist krijgt een overzicht van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het Nederlandse, Europese en internationale vluchtelingenrecht. Er zal tevens aandacht worden besteed aan het reguliere vreemdelingenrecht als aan het asielrecht. De cursus heeft een praktijkgerichte inslag en er bestaat volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Actualiteiten Vreemdelingen- en vluchtelingenrecht