Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Afshin Ellian

Oude Sterrewacht

Leiden

Ideologie van het terrorisme, het mondiale aspect ervan en de juridische strijd tegen het terrorisme in Nederland zijn de onderwerpen die in deze bijeenkomst zullen worden besproken.

In de voorbije maanden werden talloze terroristische aanslagen gepleegd in verschillende landen. Ook Europa wordt in toenemende mate geconfronteerd met de terroristische dreiging. De meeste slachtoffers van het islamitische terrorisme zijn de moslims zelf in de islamitische landen zoals Irak, Afghanistan, Syriƫ, Pakistan, Jemen et cetera.

In deze bijeenkomst zal worden getracht de vraag te beantwoorden wat de ideologische grondslag van het islamitische terrorisme is.  Daarnaast zal het effect daarvan op de internationale betrekkingen en de regionale verhoudingen aan de orde komen. Ten slotte zal er een aantal belangrijke strafrechtelijke uitspraken omtrent het terrorisme in Nederland worden behandeld.

Voor meer informatie zie de website van het Juridisch PAO.